1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Daders reden 3 keer in op juwelierszaak in Wijnegem Shopping Center

De inbrekers van de spectaculaire ramkraak in het Wijnegem Shopping Center zijn tot drie maal toe ingereden op de juwelier en ze lieten honderden kraaienpoten achter op hun vluchtweg. Dat heeft het parket dinsdag laten weten.

drombouts

Om 3.40 uur ramden de daders door de toegangsdeur van ingang 6 (de hoofdingang aan de Turnhoutsebaan) te rammen. Dat gebeurde met een rode of oranje pick-up.

De inbrekers hebben zich vervolgens toegang weten te verschaffen tot de juwelier Versato door er tot driemaal toe op in te rijden. Zowel het veiligheidsscherm als de etalage van de winkel werden beschadigd of verbrijzeld.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de feiten gepleegd werden door vier of vijf gemaskerde mannen. De precieze omvang van de buit is nog niet gekend.

De dieven zijn via dezelfde route met hun voertuig uit het Shopping Center weggevlucht in de richting van Deurne. Op hun vluchtweg werden een driehonderdtal kraaienpoten uitgestrooid op verschillende plaatsen waardoor vier politievoertuigen lek reden.

De federale politie Antwerpen voert het verdere onderzoek onder leiding van het parket.

Foto's BFM