Pierre S. blijft drie maanden langer in de cel

In de zaak van de kasteelmoord blijft Pierre S. drie maanden langer aangehouden. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdag beslist. S. wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op kasteelheer Stijn Saelens.

ikerremans

Pierre S. uit Aalter wordt door de speurders gezien als een belangrijke schakel bij het beramen van de kasteelmoord. Hij zou in opdracht van zijn vriend dokter Gyselbrecht het moordcommando hebben samengesteld. Het lichaam van de vermoorde kasteelheer werd bovendien op een stuk grond van S. in Sint-Maria-Aalter teruggevonden.

Drie maanden geleden slaagde het gerecht er al in om één van de uitvoerders van de moord te ontmaskeren. De ondertussen overleden Eindhovenaar bleek in de maanden voor de moord regelmatig contact gehad te hebben met S. Het parket van Brugge gaf afgelopen vrijdag aan dat het in Nederland gericht voortzoekt naar mogelijke uitvoerders van de moord op Stijn Saelens uit Wingene.

De raadkamer acht de verdere aanhouding van S. noodzakelijk in het belang van het onderzoek. Als hij tegen de de beslissing in beroep gaat, verschijnt hij binnen de twee weken in Gent voor de kamer van inbeschuldigingstelling.

Foto