Syrië 12-12 al voorbij mijlpaal van 1 miljoen euro

De actie 'Levens Redden - Syrië 12-12' haalt dinsdag de kaap van 1 miljoen euro, zo blijkt uit een tussenstand die het Consortium 12-12 heeft bekendgemaakt. Sinds de Nationale Actiedag van vorige vrijdag is al 1.050.000 euro ingezameld. Er zijn ook al honderd acties geregistreerd.

jatimmermans

Er zijn nog acties gepland tot de zomermaanden, het gaat dus om een voorlopig resultaat. De opbrengsten variëren van 428 euro voor de treincoupé-actie, over 750 euro voor het theekraam dat Helmut Lotti op de jaarlijkse lenteschoonmaakactie in zijn straat openhield. Maar liefst 17.000 euro is het voorlopig resultaat van de livestream van het 'Platform van Moslim Organisaties' (Antwerpen). Geert Hoste en imam Wim Van Ael dronken bij de aftrap daarvan samen thee, waarna tijdens de livestream zelfs gouden armbanden en een trouwjurk geveild werden.

'Hummusbrunch Deluxe'

Daarnaast komen er veel nieuwe acties bij in mei en juni, zoals 'Sint Pieters drinkt thee' volgende vrijdag in Gent, een publieke 'Hummusbrunch Deluxe voor Syrië' door de Kitchenettes op 12 mei in Antwerpen en 'Gospel voor Syrië 12-12' in de Gospelkerk Filadelfia in Vilvoorde op Pinkstermaandag.

In Syrië is het aantal slachtoffers van de burgeroorlog volgens het consortium gestegen naar 6,8 miljoen mensen, onder wie 3 miljoen kinderen. Er is een groot gebrek aan voedsel, water en medicijnen. In de buurlanden verblijven 1,4 miljoen vluchtelingen, in opvangkampen en bij mensen thuis, die grotendeels afhankelijk zijn van hulp.

Op de website www.1212.be staat een overzicht van een honderdtal hulpprogramma's. Na elke campagne wordt daarover transparant gerapporteerd.

Belga

Foto Belga