Goya in het Art Center Hugo Voeten

Een jaar na zijn opening pakt het Art Center Hugo Voeten uit met een tweede tentoonstelling. Het Art Center dompelt het publiek onder in het duistere universum van Francisco de Goya, enfant terrible van de Spaanse Romantiek. Niet alleen in het schilderen blonk hij uit maar hij ontpopte zich ook als een meester-prentenmaker.

Marc Helsen

Het Art Center Hugo Voeten in Herentals is nu een jaar actief, en mocht in dat jaar ruim 9.000 bezoekers verwelkomen. Vanaf 2 mei aanstaande lanceert het Art Center zijn tweede tentoonstelling, die ditmaal gewijd wordt aan grafisch werk van Francisco de Goya.

Niet alleen in het schilderen blonk hij uit maar hij ontpopte zich ook als een meester-prentenmaker. In zijn laatste grote etsenreeks Los Proverbios confronteert de kunstenaar ons op een meesterlijke manier met zijn ideeën over de absurditeit van het leven. In een Bruegheliaanse fantasiewereld uit hij zijn bijtende kritiek op de hypocriete maatschappij. Goya, de eerste ‘moderne kunstenaar’, wordt terecht ‘de peetvader van het expressionisme en surrealisme’ genoemd.

De magistrale en enigmatische Proverbios worden in deze tentoonstelling omkaderd door andere hoogtepunten uit Goya’s grafisch oeuvre.

Praktische info: ‘Goya –Los Proverbios’ is te bezoeken in het Art Center Hugo Voeten van 2 mei tot en met 29 juni 2013,en dit van woensdagnamiddag tot zaterdagnamiddag tussen 13.30 en 17.00 u.

Tijdens het Hemelvaartweekend van 9 tot 12 mei is het Art Center gesloten.

De toegangsprijs bedraagt 5 EUR, of 3 EUR voor 65+ of 21---(of studentenkaart).

Het Art Center Hugo Voeten kan bovendien volledig bezocht worden elke eerste zondag Van de maand, via de maandelijkse rondleidingen om 10.30 en 14.00 uur, waarvoor Geen reservatie nodig is.

Ook groepen blijven – na afspraak – steeds welkom.

www.artcenter.hugovoeten.org

.
Marc HELSEN

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio