Nieuwe parkeertarieven gaan in op 1 mei

Wie in het centrum van Mechelen parkeert, betaalt daar vanaf woensdag 1 mei meer voor. In de commerciële straten mag je maximum twee uur parkeren voor 3,90 euro. Het eerste uur parkeren kost 1,70 euro.

Sven Van Haezendonck

Het parkeertarief voor een plekje in straten zoals de Hoog-, de O.L.Vrouwe- en de Sint-Katelijnestraat, of de Korenmarkt en de IJzerenleen (commerciële zone) wordt vergelijkbaar met dat van grootsteden Antwerpen en Brussel. Net daarbuiten in de groene zone, bijvoorbeeld in de Adegem-, de Frederik de Merode- of de Goswin de Stassartstraat, mag je ook maximum twee uur parkeren voor 3,90 euro.

Volgens groene schepen van Mobiliteit Marina De Bie (foto) is de tariefverhoging de eerste sinds 2006. "Vandaag gaan veel bezoekers op zoek naar een bovengrondse parkeerplaats. Om het zoekverkeer tegen te gaan, verdwijnt de kloof tussen de tarieven voor bovengrondse en ondergrondse parkeren. Wie twee uur in de binnenstad parkeert, bespaart bijvoorbeeld tien cent door ondergronds te parkeren", legt de schepen uit.

Wie op de vesten parkeert (gele zone), mag daar voortaan vier in plaats van twee uur blijven staan. Het maximumtarief bedraagt 7,40 euro. Het stadsbestuur schuift de randparkings Zandpoortvest, Postzegelbrug en Rode Kruisplein (paarse zone) naar voor als een goedkoop alternatief: 3 euro per dag en gratis in het weekend. "Waar kan je dat vinden in Antwerpen of Brussel? Ik daag iedereen uit", stelt De Bie.

Bekijk de parkeerfolder hier.

Beluister een interview met schepen van Mobiliteit Marina De Bie:

SVH

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio