52-jarige bokser riskeert acht jaar cel voor zes overvallen

Het openbaar ministerie heeft acht jaar cel gevorderd voor Hugo P. (52) uit Antwerpen. De bokser wordt vervolgd voor zes gewapende overvallen op bank- en postkantoren in Schilde, Wijnegem, Antwerpen en Zoersel tussen februari 2010 en juli 2012. De slachtoffers eisen 265.000 euro aan schadevergoedingen, maar de beklaagde ontkent. De zaak is dinsdag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

drombouts

Bij de feiten, die zowat 160.000 euro opleverden, was altijd sprake van een zwarte dader en werd dezelfde modus operandi gebruikt. De dader drong 's ochtends langs de achterzijde naar binnen door een raam open te breken en door desnoods de tralies door te zagen. Hij wachtte het personeel op, dreigde met een pistool en bond hen vast met handboeien, waar hij tape rond wond. Hij legde soms ook nog een stoel op of over de slachtoffers.

De laatste overval (foto) in Zoersel mislukte, omdat de poetsvrouw het alarm kon induwen. Een politiepatrouille zag Hugo P. rijden en uiterlijk voldeed hij aan de beschrijving van de dader. Bij een huiszoeking werden een pistool, tape, vijf sets handboeien, ijzerzagen en een kliefhamer gevonden.

Rode verfsporen op de plaats delicten in Zoersel en Wijnegem stemden overeen met de verf op de kliefhamer. Twee gestolen iPhones bij de overval in Schilde werden bij zijn echtgenote in Rotterdam aangetroffen. Hugo P. werd ook in Nederland al veroordeeld voor een reeks overvallen met dezelfde modus operandi als in deze zaak. De verdediging vindt de bewijslast echter te mager en vraagt de vrijspraak.

Foto BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio