Aanhouding verlengd van twee verdachten geweld in Beveren

De twee mannen die verdacht worden van het zinloos geweld zaterdag in het centrum van Beveren, blijven in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde dinsdag beslist.

drombouts

De 20-jarige Olivier M. en de 19-jarige Mario B. worden ervan verdacht zaterdag rond 06.00 uur een 33-jarige man met geweld te hebben overvallen in het centrum van Beveren, ter hoogte van de kerk. Het slachtoffer kreeg meerdere harde slagen en schoppen op het hoofd en het lichaam. Hij werd beroofd van zijn portefeuille.

Twee voorbijgangers troffen het slachtoffer in kritieke toestand aan en verwittigden de hulpdiensten. De man liep meerdere breuken op in zijn gezicht en aan zijn oogkas, had een gespleten onderlip en vertoonde meerdere zware inwendige bloedingen. Beide verdachten sloegen na de feiten op de vlucht, maar de politie van Beveren pakte hen later op. Een van hen legde bekentenissen af.

De onderzoeksrechter liet de verdachten zaterdag aanhouden. De raadkamer in Dendermonde verlengde dinsdag de aanhouding met een maand. De verdediging kan nog in beroep gaan bij de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent.

Belga

Foto Gert Cools

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER