Borussia Mönchengladbach boekt recordomzet van 122 miljoen euro

Borussia Mönchengladbach heeft in 2012 een zakencijfer laten optekenen van 122 miljoen euro, een clubrecord. Dat staat dinsdag te lezen op de website van de ploeg van verdediger Filip Daems.

tmas

"2012 was het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van de club. Voor het eerst overschrijden we het bedrag van 100 miljoen euro", zei de voorzitter Rolf Königs.

Vorig seizoen eindigde de ex-club van Wesley Sonck en Logan Bailly op een mooie vierde plaats in de Bundesliga, goed voor de barrages van de Champions League. Het kampioenenbal werd niet gehaald maar in de Europa League werd wel de groepsfase overleefd. Ook in de Duitse beker werd het een succescampagne en gingen ze er pas uit in de halve finales tegen Bayern München.

Het succesvolle jaar leverde hen in de zomermercato aardig wat transfergeld op. Zo vertrok Duits international Marco Reus voor 17,5 miljoen euro naar Borussia Dortmund en ex-Standardspeler Bonfim Dante naar Bayern voor 5,5 miljoen.

Op drie speeldagen van het einde staat Borussia op een zevende plaats in de Bundesliga op een punt van Freiburg (6e) en op twee punten van Frankfurt (5e), de twee clubs waarmee wordt gestreden voor twee Europa League-tickets.

Belga Foto Photo News