1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Toparchitect Beel ontwerpt voor hartje stad

Een projectontwikkelaar onderhandelt met het stadsbestuur van Mechelen over de bouw van een opvallende, vrijstaande residentie in de Lange Schipstraat. Voor het ontwerp is het bureau van de bekende Gentse architect Stéphane Beel aangezocht.

Sven Van Haezendonck

Op de voormalige site van tegelhandel Vanderauwera staan de leegstaande studentenkamers ondertussen al enkele jaren te verkommeren. Er waren ooit plannen voor exclusieve stadsvilla's naar Australisch model, maar door de vereffening van de vorige promotor kwamen die nooit van de grond. Vandaag dient Apart-hmp zich aan om samen met Degila nv, de eigenaar van de site, een nieuw project te ontwikkelen.

Daarvoor werkt hij samen met Stéphane Beel Architects, het bureau dat onder andere zijn stempel drukte op Museum M in Leuven en het gerechtsgebouw in Gent. "Ons voorgestelde ontwerp is in de eerste plaats een volumestudie. Het is een ruimtelijke aftoetsing van het bouwvolume in hoogte, diepte en breedte. Daarbij plaatsen we de relatie met de Dijle in een breder stedelijk perspectief. Wij brengen de Lange Schipstraat dichter bij het water", legt architect Maarten Baeye uit.

Projectontwikkelaar Daniel Keller van Apart-hmp zat reeds rond de tafel met het stadsbestuur. "Ons volumevoorstel is principieel goedgekeurd. Wij gaan uit van een gebouw met vijf bouwlagen", vertelt hij. Schepen van Ruimtelijke Ordening Greet Geypen (Open Vld) bevestigt dat zij en haar collega's het project niet ongenegen zijn. "Er zijn lange discussies aan voorafgegaan, maar we zijn enthousiast over de eerste schetsen. Wij staan dus zeker open voor dit project. Nu is het aan de promotor om de plannen verder uit te werken en een bouwaanvraag in te dienen."

SVH

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio