Antwerpen was één dag ook Europese ijssporthoofdstad

Op 28 april zorgde ijshockeyclub Antwerp Phantoms voor een primeur in het Belgische ijshockeywereldje. De club organiseerde een "indoor" pond hockeytoernooi. "Pond Hockey" verwijst naar de oervorm waarin ijshockey werd gespeeld, met name op vijvers (pond in het Engels). "In Canada en de VSA, maar ook in Europa, worden er tijdens de strenge wintermaanden heel wat van dergelijke toernooien gespeeld", aldus Christian Pierre van Phantoms. Bij gebrek aan een dichtgevroren vijver werd ijsbaan Ruggeveld omgetoverd in een heuse "pond" met twee speelvelden. Pond hockey wordt namelijk op een klein terrein gespeeld met maximaal 3 spelers en 1 goalie per team op het ijs. De maximale bezetting van een team is 7 spelers.

Wilfried Defillet

Er werd voor recreanten gekozen, een zeer sterk groeiende groep binnen de ijshockeysport. "In onze eigen rangen groeit ijshockey als recreantensport razendsnel. Veel oud-spelers die terugkeren naar de club of ouders waarvan de zoon of dochter speelt", licht de woordvoerder toe. "Zo tellen we binnen onze club een 40 recreanten, van 20ers tot 50ers, die toch 2 keer per week trainen en meespelen in de nationale recreantenliga."

De eerste editie was een schot in de roos. "Niet minder dan 24 teams hadden zich geregistreerd voor het toernooi, waaronder 7 buitenlandse teams uit Frankrijk, Duitsland en Nederland," vertelt Christian Pierre.

"Een 170 ijshockeyspelers speelden de pannen van het dak. Maar liefst 84 wedstrijden werden afgewerkt. Er werd alleen voor het plezier gespeeld, want de deelnemers wisten van bij aanvang dat er niks te winnen viel." Winnaar was GK Flyers uit Geilenkirchen. Pierre besluit: "Ijshockeyclub Antwerp Phantoms heeft zijn steentje bijgedragen om van Antwerpen de Europese sporthoofdstad te maken."

www.phantoms.be

Wilfried Defillet

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio