Gestolen bouwmaterialen teruggevonden in Lichtervelde

In de West-Vlaamse gemeente Lichtervelde is de een grote buit afkomstig van werfdiefstallen teruggevonden. Dat meldt het parket van Brugge. Twee verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

NLodewyckx

Toen de politiepatrouille om één uur vannacht een verdacht voertuig opmerkte, maande ze de bestuurder aan zijn auto aan de kant te zetten. De agenten vonden een schat aan werfmateriaal, afkomstig van de verschillende bouwwerven die spullen miste. De 29-jarige man uit Lichtervelde en zijn 37-jarige vrouw uit Hooglede konden niet verklaren wat het inbrekersmateriaal op hun achterbank deed. Er werden ook bidons en slangen gevonden die eveneens kunnen verwijzen naar brandstofdiefstallen. Het duo werd aangehouden.

Een huiszoeking bij het koppel thuis leverde nog meer resultaat op. De woning lag vol bouwmaterialen en werktuigen. Er zullen meerdere vrachtwagens nodig zijn om de buit in beslag te nemen. Verder zal het een hele opdracht zijn om de materialen terug naar de juiste eigenaars te brengen. Beide verdachten moeten vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Foto Jan Van der Perre

Nick Lodewyckx