Stad heeft geen geld voor extra jobstudenten

Studenten die hopen om deze zomer wat zakgeld te verdienen bij de stad Mechelen moeten zich geen illusies maken. Zoals bepaald tijdens de budgetbesprekingen is er geen ruimte om extra jobstudenten in juli en augustus een baantje aan te bieden.

Sven Van Haezendonck

Tijdens de budgetbesprekingen is er bepaald dat er geen ruimte is om nog meer jobstudenten aan te nemen dan zij die al structureel in dienst zijn, terwijl er vorig jaar wel werden aangenomen. De vacatures die nu openstaan zijn enkel voor de diensten die structureel met jobstudenten werken. "Dat de stad geen studenten zal aannemen, is voor interpretatie vatbaar", zegt schepen van Personeel Marina De Bie (Groen).

De Bie: "We blijven werken met de jongeren die nu al aan de slag zijn bij diensten waar we structureel jobstudenten op de personeelslijst hebben staan. Maar die jobs zijn nog maar gedeeltelijk ingevuld. Momenteel lopen er nog een aantal vacatures, vooral bij de jeugddienst." Bij de groendienst kunnen jongeren ook eens polsen. "Daar werken we samen met een paar externe aannemers. Het is aan hen om te bepalen of ze arbeidskrachten nodig hebben", stelt de schepen.

De kans bestaat wel dat de stad in de loop van de zomermaanden een of meerdere vacatures openstelt. "Het is niet zo dat we principieel geen jobstudenten aannemen", legt Marina De Bie uit. "Als er vanuit de stadsdiensten vraag is naar extra mankracht omdat ze bergen moeten verzetten, dan herbekijken we de situatie. In het verleden is dat ook altijd onze werkwijze geweest."

NIGE

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio