Dennis van Wijk blikt terug op mislukt seizoen bij Antwerp

Geen titel, zelfs geen eindronde, en maar op plaats tien in de rangschikking. En dus speelt Antwerp straks voor de tiende keer op een rij in tweede en betaalt de coach andermaal het gelag. Deze keer ging de kop van Dennis van Wijk op het kapblok.

drombouts

"De ontgoocheling is enorm. Ik zit zelfs met een kater van jewelste. Niet omdat ik geen nieuwe club zou vinden, want pistes waren er altijd voldoende, maar omdat het niet lukte bij Antwerp. Ook de manier waarop ik er moest werken was verschrikkelijk. Nee, ik houd hier een slecht gevoel aan over, want de klus was niet af."

Welke oorzaken voor het zoveelste falen van Antwerp zie jij? "Zeker een gebrek aan kwaliteit, de toevoer vanuit Manchester die niet meer is wat het was, het transferverbod en vooral die overnameperikelen en de daarmee gepaard gaande onzekerheid. Je kan duizend en één excuses bedenken, maar Gunther Hofmans moet dringend voor een structuur zorgen, met een taakomschrijving voor iedereen."

Verwijt je Hofmans iets? "Helemaal niet. Die man werkt dag en nacht om het te doen lukken, maar er moet komaf gemaakt worden met de mensen die het niet goed menen met Antwerp. Da's geen kritiek, maar een vaststelling. Ach, sommigen op de Bosuil weten gewoon niet beter."

Lees het uitgebreide interview in Gazet van Antwerpen.

STDR

Foto Gmax