Aftellen naar Cantrock Festival

Leg alvast uw mooiste of gewaagdste festivaloutfit klaar en misschien ook uw beste dansschoenen, want het tweedaagse Cantrock Festival staat weer voor de deur! Kleppers als Halve Neuro, Postmen en deejay held Guy-ohm zijn van plan om tijdens het weekend van 10 en 11 mei te knallen en de Cantincrode tent compleet in de fik te steken!

ikerremans

In '91 en '96 werd het Cantrock Festival voor de eerste en voor lange tijd de laatste keer georganiseerd door de Mortselse sportclub Cantincrode. In 2012 wordt er verdergebouwd op dit succes. Het Cantrock Festival was en is een mix van gevestigde groepen en jong talent die letterlijk en figuurlijk een podium krijgen in een tent op het voetbaldveld van Cantincrode. Sam De Maeyer, vrijwilliger: "In 2011 besloten we om het Cantrock Festival nieuw leven in te blazen. Met een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers van Cantincrode - leden namen we de organisatie op ons. Cantrock richt zich op een heel brede doelgroep. Jong en oud kan komen meefeesten. Zelfs de allerkleinsten kunnen zich zaterdag helemaal uitleven op de gratis kids day."

Professionele benadering

"Dit jaar wordt het festival nog toegankelijker zonder aan comfort in te boeten", zegt vrijwilliger Dirk Dausy. "Het festival gaat door in een overdekte tent die van alle comfort is voorzien. Ook als het regent kan je dus gewoon blijven feesten zonder zorgen. De inkomprijzen werden ook verlaagd, zodat je nu slechts 5 euro betaalt op vrijdagavond en 10 euro op zaterdag. Mede dankzij de steun van de gemeente Mortsel moet Cantrock zeker niet onderdoen voor de concurrentie."

Postmen en Halve Neuro

Vrijdagavond spelen mixmeesters Laston&Geo en de Mashpop DJ's het zeil van de tent. Zaterdag kunnen uw kids overdag rondspringen op springkastelen, workshops in circustechnieken en koken volgen, of deelnemen aan demotrainingen voetbal en volleyball. 's Avonds laat u ze over aan de goede zorgen van de babysit en trekt u weer naar de tent om de lokale rockband Off Radar toe te juichen, mee te zingen met de heerlijke teksten van de Antwerpse Seefhoekcrew Halve Neuro, mee te shaken op de Hollandse reggae en hiphop muziek van klassebak Postmen of compleet uit uw dak te gaan op de beats van afsluiters Turntable Dubbers en Guy-Ohm! Op zondag 12 mei kruipt u dan maar eens vroeg onder de wol.

Meer info vindt u op www.cantrock.be of op de Facebookpagina van Cantrock.

Adres: Cantincrode vzw, Gasthuishoeve, 2640 Mortsel

Eveline Dillen Foto Dirk Van de Velde Van links naar rechts bovenaan te beginnen: Jonas Vogels, Wannes Gijsels, Stef Ramon, Dirk Dausy onderaan van links naar rechts: Nick Van den Broeck en Sam De Maeyer)