White Star Woluwe wil hoorzitting voor BAS uitstellen

White Star Woluwe wil zijn hoorzitting voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), voorzien voor dinsdagavond, laten uitstellen. Het BAS zal bij het begin van de zitting beslissen of op de vraag wordt ingegaan.

mceulemans

Op de clubwebsite legt White Star uit waarom er uitstel wordt gevraagd. Zo verwijst de tweedeklasser naar een aantal bijkomende administratieve verplichtingen (drie pagina's) waaraan de club op vraag van de KBVB moet voldoen voor vandaag/dinsdag 15 uur. White Star benadrukt dat het licentiedepartement van de bond de documenten pas maandagavond om 18 uur aan de club bezorgde.

Bewijs betaalde lonen

"Er wordt ons onder meer gevraagd het bewijs te leveren dat alle lonen voor april zijn betaald op 30 april. Dat terwijl elke werkgever het recht heeft om tot zeven dagen na de laatste dag van de maand de lonen te betalen. Maar White Star niet", klinkt het.

De Licentiecommmissie weigerde White Star een licentie voor volgend seizoen omdat de club zijn financiële verplichtingen niet zou nakomen. Indien de club ook bij het BAS bot vangt, volgt de degradatie naar derde klasse. Krijgt White Star wel een licentie, dan kan de club deelnemen aan de eindronde, met als inzet een plaats in eerste klasse.

Belga Archieffoto

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL