Stanley Menzo nieuwe trainer van Lierse?

Lierse maakt werk van het aanstellen van een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Wie er op het lijstje kandidaten staat, wil Tomasz Radzinski niet kwijt. Maar aan de hand van het profiel dat de nieuwbakken technisch directeur van de gewenste trainer schetst, is Stanley Menzo, ex-Liersespeler en momenteel assistent-coach bij de Nederlandse topklasser Vitesse, misschien wel de topkandidaat.

jrosquin

“Uit respect voor de kandidaat-trainers met wie we gesprekken voeren, noem ik geen namen”, zegt Radzinski. “We zijn met verschillende mensen bezig. En ja, er is een topkandidaat bij.”

Maar aan welke voorwaarden moet de nieuwe trainer van Lierse voldoen?

  1. Ervaring met Belgische competitie

“We willen graag iemand die ervaring heeft met de Belgische competitie. Dat de trainer de Belgische competitie moet kennen, wil niet zeggen dat hij ook per se Belg moet zijn. Een buitenlandse trainer kan en mag ook.”

  1. Jong en ambitieus

“Als club trekken we de kaart van de jeugd en dat geldt ook voor onze trainer. We willen iemand die jong en ambitieus is. Iemand van 50 jaar kan ook een jonge trainer zijn."

  1. Met jonge spelers willen werken

“Het is onze bedoeling om jonge talenten aan te trekken en om in de toekomst de jongens uit de Wadi Degla-academies te laten doorstromen naar de A-kern. Het is dus belangrijk dat de trainer wil werken met jonge spelers die nog veel moeten leren, maar bulken van talent."

Ons baserend op waar de nieuwe trainer van Lierse voor moet staan, is Stanley Menzo, in november 50 jaar, de man die perfect in het plaatje past. Niet alleen voldoet Menzo aan alle voorwaarden, de Nederlander is ook een graag geziene figuur op het Lisp en hij heeft een heel goede band met Eric Van Meir, die straks heel waarschijnlijk zijn functie van assistenttrainer weer oppakt.

Wie zeker geen trainer van Lierse wordt, is Bob Peeters. Peeters lijkt nochtans ook aan alle voorwaarden te voldoen. “Bob Peeters is geen optie,” stelt Radzinski, “zijn naam is nooit ter sprake gekomen.”

Luk De Ranter

Foto: PN Stanley Menzo