1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tribune Tubantia moet verdwijnen (video)

Een nieuwe tegenslag voor het geplaagde Antwerps voetbal. De tribune van Tubantia Borgerhout zal op last van de provincie worden afgebroken omdat ze met betonrot kampt. De beslissing stuit op weerstand.

jrosquin

De provincieraad heeft ingestemd met de afbraak van de tribune in het Rivierenhof. Gedeputeerde voor Sport Bruno Peeters (N-VA) roept veiligheidsredenen in. “De structuur van de tribune is aangetast”, zegt Peeters. Tijdens een plaatsbezoek verwees hij maandag naar een verslag van de Monumentenwacht van de provincie Antwerpen uit januari 2011.

In het verslag staat dat er een direct ernstig gevaar was door loszittende stukken beton. Monumentenwacht raadt uit voorzorg aan de tribune niet te gebruiken als het dak onder zware belasting staat, bijvoorbeeld bij storm of sneeuw. Peeters wil geen risico nemen uit angst dat er vroeg of laat iets gebeurt. Herstel van de tribune is volgens hem geen optie. “We gaan een hoge afsluiting maken en een overdekking voor de supporters in de vorm van een kleinere tribune of een klein afdak. De activiteiten zullen voortgezet kunnen worden en voor het jeugdtoernooi gaan we een oplossing zoeken.”

Corry Masson, ere-voorzitter van de club en voormalig gedeputeerde, is allesbehalve opgetogen met de beslissing. Volgens hem zou het herstel van de tribune 16.000 euro kosten, waarvan het grootste deel voor de huur van een hoogtewerker. Peeters noemt dat bedrag onwaarschijnlijk.

“Tijdens het voorbije paastoernooi waren er 1400 mensen en zaten er 700 op de tribune. Een maand later is het plots gevaarlijk”, zegt Masson. Hij gelooft niet dat alles klaar geraakt tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen. Tubantia vraagt afspraken die op papier worden gezet. “Onze inkomsten moeten gevrijwaard worden”, zegt voorzitter Ronny Verhaert. Hij wil garanties inzake de reclame rond het veld en de inkomsten van het toernooi tijdens de paasvakantie.

Peter Simoens

Foto’s W&F Voorzitter Ronny Verhaert van Tubantia en gedeputeerde Bruno Peeters inspecteren een kolom die is aangetast door betonrot. Foto rechts: op vele plaatsen ligt het betonijzer bloot.

Bekijk een reportage op www.borgerhout.tv.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio