FBI vindt vrouwelijk DNA op Boston-bom

De FBI heeft onbekend vrouwelijk DNA gevonden op een van de twee bommen die de Tsarnaev-broers tijdens de Boston Marathon tot ontploffing brachten. Het doet vermoedens rijzen dat de twee hulp zouden hebben gehad van een vrouwelijke handlanger. Dat meldt de Boston Herald.

mceulemans

Volgens de politiediensten betekent de ontdekking van het DNA niet ontegensprekelijk dat de broers geholpen werden door een vrouw. Het is best mogelijk dat er in de ruimte waar de bommen zijn samengesteld een vrouw aanwezig was. Mogelijk is het DNA afkomstig van de kassierster die het materiaal voor de bommen nietsvermoedend verkocht.

Vrouwelijke hulp

Het nieuwe element zorgt er wel voor dat de speurders hun aandacht vestigen op de mogelijkheid van een vrouwelijke handlanger. De inspecteurs hebben alvast stalen genomen van alle vrouwen uit de entourage van de broers, om het te vergelijken met het DNA op de bom.

De FBI was wereldwijd al op zoek naar een derde medeplichtige. De Tsnarnaev-broers zouden zijn opgeleid. Die persoon zou hen de vrij moeilijke techniek aangeleerd hebben om bom te maken. De techniek van de bom zou volgens het Texaanse congreslid Michael McCaul terugleiden naar Pakistan en Afghanistan.

MCe Archieffoto