1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Inbrekers knallen door hoofdingang Shopping

Inbrekers hebben de afgelopen nacht een spectaculaire ramkraak gepleegd op een juwelier in het Wijnegem Shopping Center. Dat bevestigt de lokale politie van Minos.

jrosquin

De inbrekers knalden rond 3 uur door de hoofdingang van het Shopping Center aan de Turnhoutsebaan en reden 60 meter door de gangen tot aan de juwelier Versato. De zaak was afgesloten met een stalen rolluik, maar daar zijn de daders doorgeraakt. Het is nog niet duidelijk hoe groot hun buit was.

De politie heeft de bewakingsbeelden van het Shopping Center in beslag genomen voor verder onderzoek. De daders waren gemaskerd en goed voorbereid. Op hun vluchtweg richting de autostrade lieten ze kraaienpoten achter op de weg.

Paaltjes

Volgens Jeroen Hafkamp, CEO van uitbater Shoppingcenter Management Services (SCMS), beschikt het Wijnegem Shopping Center over heel wat beveiliging tegen inbraken, maar geen paaltjes voor de ingangen zoals bij juweliers in winkelstraten wel vaak het geval is. De daders zouden goed voorbereid te werk zijn gegaan.

"De winkel in kwestie ligt in een rechte lijn van waar ze zijn binnengereden. Even later al reden ze met dezelfde wagen alweer weg", zegt Hafkamp. De gevolgen voor het winkelcentrum zijn echter al bij al beperkt gebleven. "Na de vaststellingen door de politie hebben we de schade aan de rest van het Shopping Center al voor openingstijd kunnen opruimen, zodat alle overige winkels gewoon konden openen." Wanneer de getroffen juwelierszaak weer de deuren opent, is nog niet duidelijk.

Foto's BFM

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio