Ali Carter: "Als zijn hoofd er niet afvalt, wint O'Sullivan opnieuw"

Allister Carter ziet niet in wie Ronnie O'Sullivan van een vijfde wereldtitel kan houden. "Als zijn hoofd er niet afvalt, wint hij hier opnieuw", verklaarde Carter nadat hij in de kwartfinales met 13-8 de duimen had moeten leggen voor 'The Rocket'.

tmas

"Maar we weten allemaal dat O'Sullivan het hoofd wel eens kan verliezen en dan kan iedereen van hem winnen." Zelf mocht Carter dat nog niet meemaken. In dertien duels met O'Sullivan moest hij telkens het onderspit delven. "Bij 7-7 had ik misschien een lange bal niet mogen aannemen, maar ik speel om te winnen, niet om niet te verliezen. En als het eens gelukt was? Je weet nooit hoe hij reageert als hij op achterstand komt... Tegen mij speelt hij altijd zo goed. Geen wonder dat ik nooit win. Hij doet alles perfect, nooit gaat er eens iets mis. Wanneer hij zo speelt, is hij onklopbaar. Het maakt helemaal geen verschil dat hij een sabbatjaar nam. Hij zal ook wel geoefend hebben."

Vermoeidheid

"Eigenlijk ben ik nu meer vermoeid dan vorig jaar", reageerde O'Sullivan. "Vorig WK ging het zo goed, dat ik nog eens zeventien dagen had kunnen doorgaan. Je kan geen burnout krijgen als alles van een leien dakje gaat. Ik had voor het WK vijftien of zestien toernooien gespeeld en voelde me zo fris als een hoentje. Nu heb ik een jaar niets uitgevoerd en het lijkt alsof ik er een marathonseizoen opzitten heb, alsof ik zo van het vliegtuig vanuit China gestapt kom."

Belga Foto Photo News: Ali Carter (links) en Ronnie O'Sullivan (rechts)