Zwaar toegetakelde Dimitri (33) hoopt op zware straf voor daders

Van de aanval zelf herinnert hij zich niets meer. “Maar ze moeten mij serieus geslagen en gestampt hebben. Heel mijn lijf doet zeer. Hopelijk worden de daders zwaar gestraft”, zegt Dimitri Vercauteren. Hij maakt zich vooral zorgen dat hij geen trompet meer zal kunnen spelen.

jrosquin

Vrijgezel Dimitri Vercauteren (33), Dimi voor de vrienden, heeft de afdeling intensieve zorgen van het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas verlaten en herstelt nu verder op de afdeling heelkunde. Hoe lang hij er nog moet blijven, weet hij niet. De man heeft onder meer een hersenschudding opgelopen en de dokters willen hem nog even in observatie houden.

Zijn gezicht is gezwollen, zijn ogen met bloed doorlopen. Zijn lippen zijn genaaid en heel zijn lijf doet zeer. Overal blauwe plekken, gekneusde ribben en pijnlijke spieren.

Volgens de dokters heeft hij veel geluk gehad. Toen hij zaterdagochtend werd binnengebracht in het ziekenhuis, was hij er slecht aan toe. Het was een brutale aanval, afgelopen zaterdag in het centrum van Beveren. Hij weet nog altijd niet waarom de twee daders hem als slachtoffer hebben uitgekozen. Over een voorafgaande ruzie weet hij niets. Volgens sommigen was er een kleine woordenwisseling geweest. Mogelijk zijn de daders hun slachtoffer gevolgd om hem een lesje te leren.

Daders mogelijk invloed

Vercauteren hoopt dat Mario B. (19) en Olivier M. (20), de twee jonge kerels die hem zo zwaar toetakelden, een gepaste straf zullen krijgen. “Iedereen is diep verontwaardigd over wat ze gedaan hebben. Dimitri was een willekeurig slachtoffer, dat hebben de twee daders ze zelf toegegeven”, zegt zijn oom Ronny Vercauteren.

Van de verdachten is een bloedstaal genomen om te onderzoeken of ze op het moment van de aanval onder invloed waren. Die resultaten zijn nog niet bekend. Mario B. en Olivier M. verschijnen vandaag voor de raadkamer, die over hun verdere aanhouding zal moeten beslissen.

Sophie Pycke, Thierry Goeman

Foto: JHS

MEER OVER

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio