Gevangenispersoneel Merksplas praat met directie over gewelddelict

Het personeel van de gevangenis in Merksplas heeft vandaag dinsdag een onderhoud met de directie. Aanleiding is een nieuw gewelddelict op de werkvloer.

mceulemans

"Twee van onze mensen zijn maandag zonder enige aanleiding de dupe geworden van geweld", zegt een personeelslid van de gevangenis in Merksplas. "Ze gingen gewoon de cel binnen en moesten plots enkele hevige klappen incasseren. Een van hen is gewond geraakt aan het hoofd en een andere aan het achterhoofd en de nek. Ze zijn beiden voor verzorging naar het ziekenhuis gemoeten."

Weinig maatregelen

De verwondingen lijken dan wel mee te vallen, maar het incident zit hoog bij het personeel. Vooral omdat er naar de agressors toe weinig maatregelen genomen worden. "Het is al het zesde incident dit jaar", aldus de werknemer. "Wij zijn dit beu. Als dit blijft duren, dan zorgt dat voor te veel spanningen en dan staat de 'boel op ontploffen'. Het enige wat we vragen is dat de directie kordaat optreedt." Dat gesprek is vandaag gepland. Als er niets uit de bus komt, volgen er mogelijk acties.

VTT Archieffoto

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio