Man dood aangetroffen in garage van woning

Werd een bewoner van de sociale woonwijk De Parkwijk in Turnhout vermoord of sloeg hij toch de hand aan zichzelf, zoals de eerste vaststellingen uitwezen? De lokale politie van Turnhout is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden.

drombouts

De man, volgens sommige bronnen een vijftiger, werd vorige week maandag al dood aangetroffen in de garage van zijn woning in het Xaverianenplantsoen in Turnhout.

Het nieuws dat de ietwat teruggetrokken man dood was, ging snel rond in de wijk. Zelfmoord luidde de eerste conclusie, maar enkele dagen na het overlijden kwam er opnieuw politie aan de deur en stapte zelfs het parket ter plaatse af. Een en ander klopte niet in de zelfmoordthese en plots was er sprake van een verdacht overlijden.

Volgens bepaalde bronnen waren er inbraaksporen gevonden die mogelijk in verband zouden kunnen staan met het overlijden van de man. Exact een week na de feiten zijn de toegangspoort en de garagedeur nog steeds verzegeld. Uitgebreid communiceren wil het parket niet omdat er nog veel onduidelijkheden zijn.

"Het overlijden is verder onderzocht, maar er zijn nog geen concrete aanwijzingen dat er echt een misdrijf in het spel is", is het enige wat parketwoordvoerster Inge Delissen kan vertellen. Ook over de doodsoorzaak is geen uitsluitsel.

Buurtbewoners vinden het allemaal een vreemde gang van zaken. Ze kennen het slachtoffer nauwelijks, maar betrouwen het allemaal niet. "Eerlijk? Ik ben er niet gerust in", laat een vrouw weten. Ook een buurman denkt er het zijne van. "De politie is een buurtonderzoek gestart enkele dagen na het overlijden. Ik heb zelf niets gehoord, maar anderen wel rond het tijdstip van overlijden. De politie zal haar werk wel doen zeker? In elk geval, hier lopen soms wel rare snuiters rond."

TOON VERHEIJEN

Foto Bert De Deken

MEER OVER Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio