Relletjes na topper Club - Anderlecht

Na de voetballertopper tussen Anderlecht en Club Brugge zijn er zondagnamiddag relletjes geweest rond het Brugse Jan Breydelstadion. Volgens de politie bleven de gevolgen beperkt. "Zoals steeds waren wij goed voorbereid op deze voetbalklassieker", zegt de Brugse politie, die de relletjes bevestigt.

ikerremans

Na de topper, die Brugge met 2-1 won, gingen de Club-supporters met de fans van Anderlecht in de clinch. Dat gebeurde in de buurt van het Jan Breydelstadion. Volgens de politie stelde het allemaal niet veel voor. Links en rechts wordt gezegd dat enkele agenten en stewards verwondingen opliepen tijdens de rellen, maar de politie ontkent dat.

Minstens één persoon werd opgepakt. "Maar die arrestatie heeft zelfs niets met het supporterstreffen te maken", klinkt het. "Het gaat om een supporter die te veel gedronken had."

De politie blikt tevreden terug op de clash tussen Club Brugge en Anderlecht. "Al bij al mogen we stellen dat alles rustig verliep. Voor de wedstrijd hielden we rekening met grotere problemen."

Club Brugge won de match in Play-off I zondag met 2-1.

MEER OVER Anderlecht

MEER OVER VOETBAL