Mechelaars zenden huwelijk uit op internet

Via een live stream konden Amerikaanse vrienden zaterdag het huwelijk volgen van Gil Plaquet (25) en zijn vrouw Clo Willaerts (42). De twee geliefden uit Mechelen zijn internetfans.

ikerremans

Het liefdesverhaal van Clo en Gil leest als een sprookje, een moderne versie dan: zij is internetspecialiste, hij freelance fotograaf voor Gazet van Antwerpen. Maar beiden zijn ze ook Applefan. En het is dankzij hun gezamenlijke passie voor computers dat ze elkaar vijf jaar geleden leerden kennen. "Eind 2007, Facebook was toen nog niet zo populair als vandaag, hadden wij beiden een profiel op het sociale medium. Je had er ook een applicatie waarop je kon aangeven welke spullen van Apple je had, en zo kwam ik Clo tegen. Wij werden vriendjes", vertelt Gil.

Van het een kwam het ander. "En wat bleek? In het echte leven woonden wij maar op twee straten van elkaar", zegt de Mechelaar. Samen maakten ze nog veel nieuwe vrienden, tot in de Verenigde Staten toe. Gil Plaquet: "Al die mensen konden er jammer genoeg niet bij zijn, maar daar hadden wij iets op bedacht. Dankzij Maarten Schenk, een van onze vrienden, konden ze onze dankmis in de Sint-Romboutskathedraal toch live meemaken. Maarten heeft de reputatie voor livestreams te zorgen overal waar hij komt, en daar hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt."

In Mechelen was het toen 15u, maar bijvoorbeeld ook aan de Westkust van Amerika, waar het 6u 's ochtends was, en in New York (9u) hebben vrienden de plechtigheid kunnen volgen. "En Jezus, die is er ook bij", zei pastoor Jan Arnalsteen, terwijl hij de camera in het huwelijksboeket van Clo naar de gewelven van de kathedraal richtte. "Die beelden zijn een fantastisch souvenir!"

SVH Foto's Patrick Hattori

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio