Wegen rond Carré hermetisch afgesloten

Verschillende politiediensten hebben in de nacht van zaterdag op zondag alle invalswegen in de buurt van dancing Carré in Willebroek afgesloten voor een uitzonderlijk grote controleactie tegen alcohol en drugs in het verkeer.

ikerremans

De onaangekondigde controles vonden gelijktijdig plaats van 3 tot 7u 's ochtends op maar liefst vijf plaatsen langs de A12 en omgeving. Bestuurders werden tegengehouden in Willebroek, Puurs, Boom en Londerzeel. Honderden bestuurders moesten blazen. 29 van hen moesten hun rijbewijs inleveren. Bijna honderd politiemensen namen deel aan de actie. Een helikopter cirkelde rond om vluchtende bestuurders te volgen. Honden doorzochten verdachte wagens op zoek naar drugs.

Volgens de politie is er geen sprake van een heksenjacht tegen de klanten van Carré. "We viseerden geen enkele groep bij deze grootschalige actie, ook niet de klanten van Carré. We willen wel het aantal dodelijke ongevallen op de A12 terugdringen, want daar zijn er de laatste tijd veel van geweest. We vinden dat belangrijk genoeg om een grote politiemacht in te zetten", klinkt het bij de politie.

Bert Provoost Foto Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Carré