1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Standard houdt Zulte Waregem in bedwang

Standard heeft zondagavond op Sclessin de slotwedstrijd van de zesde speeldag in Play-off I met het kleinste verschil (1-0) gewonnen van lijstaanvoerder Zulte Waregem. Belofteninternational Paul-José Mpoku scoorde na 49 minuten van op de stip het enige doelpunt van de wedstrijd.

ikerremans

Dankzij de zege springen de Rouches in de stand met 38 punten naar de derde plaats. Zulte Waregem blijft ondanks de nederlaag aan de leiding met 40 punten, één meer dan Anderlecht (39). Club Brugge is vierde met 37 punten, gevolgd door Racing Genk (36) en Lokeren (31). Met nog vier speeldagen voor de boeg is alles dus nog mogelijk in Play-off I.

De wedstrijd begon aardig met kansen langs beide kanten, maar halverwege de eerste helft ging het tempo omlaag en verdween het vuur uit de wedstrijd. Even na de pauze veerde Sclessin dan toch nog eens recht na een strafschopovertreding op Paul-José Mpoku. De belofteninternational ging zelf achter de bal staan en stuurde Sébastien Bruzzese koelbloedig naar de verkeerde hoek (1-0). Zulte Waregem drong nadien nog fel aan, maar Standard-goalie Kawashima gaf zich niet gewonnen.

Eerder op de dag haalde Club Brugge het in de topper al met 2-1 van landskampioen RSC Anderlecht na een spektakelrijke wedstrijd. Zaterdag openden Lokeren en Racing Genk de zesde speeldag met een scoreloos gelijkspel op Daknam.

Lees ook: Anderlecht verliest bij Club na nieuwe penaltymisser

Foto's Photo News, Belga

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL