Bart Swings aan de leiding in Europa Cup

Bart Swings heeft zondag de Europabekermeeting skeeleren in het Duitse Gross Gerau afgesloten met twee knappe zeges. Swings zegevierde zowel in de afvalkoers over tien kilometer als in de puntenkoers over de halve afstand. Dankzij de zeges staat hij ook aan de leiding in de Europa Cup.

ikerremans

In de afsluitende afvalkoers verwees Swings zijn jarenlange Franse rivaal, de meervoudige wereldkampioen Yann Guyader, naar de tweede en zijn Duitse teamgenoot Felix Rhijnen naar de derde plaats. Door die resultaten heeft de 22-jarige Swings stevig de leiding in de wedstrijdenreeks om de Europa Cup. "Het ploegenspel gaf hier de doorslag", aldus Swings.

Hij zal die beker mogelijk niet winnen, want na de ontmoetingen in het Nederlandse Heerde en Mechelen haakt hij af. "Ik start later nog wel in juni in Bayreuth, maar dat doe ik omdat de sponsor die wedstrijd organiseert. Het is ook wel eens leuk een weekend thuis te zijn. Die Europa Cup heeft geen prioriteit."

Zijn activiteiten als inlineskater staan dit jaar helemaal in dienst van het schaatsen. Ruim een maand geleden plaatste de student uit Leuven zich voor de Olympische Winterspelen in Sochi.