Supporters: "Ego's opzij! Beerschot dat zijn wij!"

Als het bestuur van voetbalclub Beerschot AC tegen dinsdag geen voldoende middelen vindt om de noodlijdende club te redden, moet het een stap opzijzetten. Dat stelde Marc Janssen, voorzitter van de supportersclub zondag op een bijeenkomst van supporters.

ikerremans

Enkele honderden supporters van voetbalclub Beerschot AC verzamelden zondagmiddag aan het stadion van hun financieel noodlijdende voetbalclub. Daarbij werden grote spandoeken opgehangen met daarop "Ego's opzij! Beerschot dat zijn wij!".

"We doen vandaag niets speciaals, we willen hier gewoon samenkomen om er voor onze club te zijn", zegt voorzitter Marc Janssen van de supportersvereniging De Mannekes.

De supporters kijken bang uit naar dinsdag, een belangrijke dag omdat de club dan moet voorkomen bij het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Die beslist wellicht tegen donderdag of Beerschot nog een licentie kan krijgen voor tweede klasse. Dat lijkt moeilijk te worden door de financiële problemen waarin de voetbalclub zich bevindt. Eerder ving Beerschot al twee keer bot bij de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

"We willen niet naar derde klasse", stelt Janssen, "Het huidige bestuur moet maar middelen vinden tegen dinsdag, of integraal een stap opzijzetten." De kans dat de nodige middelen gevonden worden, acht Janssen - die sinds 1979 supporter is - echter zeer klein.

Foto GMAX