Heist en Sint-Niklaas degraderen

Op de 34ste en laatste speeldag in de tweede klasse heeft Brussels zich kunnen verzekeren van behoud. Het speelde in de degradatietopper tegen Heist-op-den-Berg 1-1 gelijk.

ikerremans

Sint-Niklaas, dat thuis STVV versloeg met 3-2, en Heist-op-den-Berg degraderen. Oudenaarde gaat als zestiende naar de degradatieronde voor eventueel behoud. Bovenin het klassement waren de kaarten al geschud. Leider Oostende, al een tijdje zeker van promotie, boekte een brilscore tegen de nummer drie Westerlo. De Kempense club verzekerde zich vorige week van een plaats in de eindronde na een 0-2 overwinning bij STVV.

Als periodekampioen Woluwe nu toch geen licentie krijgt, kunnen de Truienaars alsnog naar de eindronde.

"Dit is om gek van te worden", sprak Heist-trainer Cis Bosschaerts na de match van zondag. "De uitslag van deze partij is correct en het is niet hier dat we het kampioenschap verloren hebben. We hebben veel te lang moeten zoeken naar een typeploeg en dat heeft ons aanvankelijk veel punten gekost. In de derde periode eindigen we rond de zevende plaats. Maar jongens toch, wat kan ik over tweede klasse al een boek schrijven."

In de andere wedstrijden won Antwerp in eigen huis tegen Woluwe met 1-0 en ging Dessel Sport met dezelfde score onderuit bij Tubeke. Moeskroen-Péruwelz eindigt als tweede na een 1-3 overwinning bij Wezet. Lommel United en Boussu-Dour deelden de punten (1-1) en Eendracht Aalst won bij Eupen met 0-1.

Bekijk alle uitslagen in tweede klasse

Uitslagen:

AS Eupen - Eendracht Aalst 0-1 Tubeke - Dessel Sport 1-0 Wezet - Moeskroen-Peruwelz 1-3 Brussels - Heist 1-1 Roeselare - Oudenaarde 0-1 Antwerp - WS Woluwe 1-0 Boussu Dour - Lommel United 1-1 Sint-Niklaas - Sint-Truiden 3-2 Westerlo - KV Oostende 0-0

Foto Koen Merens

MEER OVER VOETBAL