"Een verborgen pareltje met internationaal aanzien"

Vlaams Viceminister-president Geert Bourgeois (N-VA) bracht zaterdag een bezoek aan het Instituut van de Ursulinen in Onze-Lieve-Vrouwe-Waver. Daar ging hij over tot de plechtige ondertekening van de definitieve bescherming van het park en het groendomein van het Instituut.

Van Rompaey Kristof

De bestaande bescherming van de wintertuin, de pianogalerij, de La Fontainerefter en de kloosterkerk wordt nu dus verder uitgebreid. “Het domein is enig in zijn soort en geniet internationaal aanzien.Wij zijn minister Bourgeois dan ook erg dankbaar voor de erkenning. Ook gedeputeerde Bellens, co-voorzitter van Kempens Landschap, willen we bedanken. Met hen zal er nauw worden samengewerkt wat betreft het uitbaten en het onderhoud van het domein”, aldus burgemeester Kristof Sels (N-VA).

Tot op heden is het domein nog steeds eigendom van de zusters Ursulinen, maar het wordt grotendeels in erfpacht beheerd door het Sint-Ursula-Instituut en vzw Wintertuinen.”We bekijken alle mogelijkheden om hen daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen. De mensen van vzw Wintertuinen zetten zich met enorme passie en kennis van zaken in voor het behoud en de toekomst van het domein”, aldus nog de burgemeester.

Kvro
Foto Marc Aerts

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio