Obama grapt met zichzelf tijdens jaarlijks journalistendiner (video)

Nog geen twee weken na de aanslag op de marathon in Boston, werd Barack Obama tijdens het jaarlijkse galadiner met de Witte Huis-journalisten weer enkele geestige momenten gegund. Zoals de traditie het wil, stak de Amerikaanse president in het Hilton Hotel in Washington de draak met anderen en met zichzelf.

ikerremans

"Als ik tegenwoordig in de spiegel kijk, dan moet ik toegeven: ik ben niet meer de felle, jonge moslimsocialist die ik vroeger was", grapte Obama tegen de ongeveer 2.700 journalisten die een accreditatie hebben bij het Witte Huis.

"Ik heb ingezien dat ik bij het begin van mijn tweede ambtstermijn een nieuwe energieboost nodig heb", zo ging hij verder op de vrolijke noot. "Ik heb dan maar een van Michelle haar trucs geprobeerd", zei de president, die daarop bewerkte foto's van zichzelf met de haarsnit van de First Lady liet zien.

Over de eventuele oprichting van een Obama-bibliotheek grapte hij dan weer: "Sommigen hebben voorgesteld om de bibliotheek te bouwen in mijn geboorteplaats, maar ik zou ze toch liever in de VS houden."

Daarnaast kregen onder meer ook miljardair Sheldon Adelson en leden van het Congres een veeg uit de pan. Ook nieuwszender CNN ontsnapte niet aan zijn spot ("Ik bewonder hun inzet om alle kanten van het verhaal te brengen, voor het geval één kant ervan toevallig juist zou zijn").

De dubbele aanslag in Boston en de dodelijke fabrieksexplosie in Texas dwongen Obama evenwel ook tot ernst. Het zijn zeer zware dagen geweest voor heel wat mensen, benadrukte de president, die ook de hulpvaardigheid en onbaatzuchtigheid van vele mensen onder de aandacht bracht.

Foto Photo News