E34 maandagochtend deels terug open

De E34 wordt maandagochtend deels terug geopend voor het verkeer. Dat zegt burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren. Zondagnamiddag worden de werken aangevat om het wegdek te herstellen. Op 1 mei zou de weg terug volledig kunnen open gaan.

jatimmermans

De problemen ontstonden donderdag toen een vrachtwagen geladen met gasflessen in de middenberm terecht kwam. De gasflessen liet de brandweer gecontroleerd uitbranden. Zaterdagnamiddag gingen de takelwerkzaamheden van het wrak van de vrachtwagen van start.

Zondagmorgen kwam de crisiscel samen om de stand van zaken te bespreken. Op 2 zones is het beton inmiddels gestort. Zondagavond wordt de laatste zone gebetonneerd. Normaal is de uithardingstijd van beton minimaal 7 dagen. Door toepassing van een snelhardend beton, wordt die tijd sterk ingekort. Daarom werd beslist om de weg maandagochtend in beide richtingen opnieuw te openen, weliswaar gedeeltelijk.

Pechstrook

In de nacht van zondag op maandag kan de pechstrook van de E34 opengesteld worden. Het verkeer kan dan over de pechstrook naar de afrit Vrasene. Via het oprittencomplex wordt het verkeer dan terug op de E34 geleid. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt wel sterk aan om de omleiding over de lange afstand (E17) te blijven volgen.

Intussen kan de op- en afrit in Vrasene niet gebruikt worden voor verkeer dat via de N451 komt. De noord-zuidverbinding Verrebroek-Vrasene (N451) wordt ook afgesloten voor plaatselijk verkeer. Plaatselijk verkeer en fietsers moeten een omleiding volgen.

Volgens burgemeester Marc Van de Vijver zullen de werken nog voor enige tijd hinder veroorzaken. "Maar wij voorzien dat tegen woensdag 1 mei de herstellingswerken klaar zijn en de miserie achter de rug is."

Belga

Foto Belga

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio