1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

R11Mis: "Geen autostrade door onze berm"

Een paar honderd sympathisanten van R11Mis stroopten zondag de mouwen op voor een grote kuisbeurt van de groene berm langs de Krijgsbaan en Klein Zwitserland. Hun boodschap was duidelijk: “Wij willen natuur in onze buurt”.

Slaets Seppe

Samen met Natuurpunt en Transitie Mortsel had R11mis de hele buurt opgetrommeld voor de bermpoets. 1200 actievoerders zoals vorig jaar bij de protestmars kwamen er deze keer niet opdagen, maar toch wierp de kuisbeurt zeker haar vruchten af.

“Vorig jaar voelden we ons enorm bedreigd door de R11bis. Vandaar toen ook die grote protestactie. Vandaag willen we ons vooral positief uiten door de berm op te poetsen en al het zwerfvuil op te kuisen”, aldus Peter Mous van R11Mis. “We hopen hiermee tegelijk de problematiek van de berm en de R11bis levend te houden. Want die procedures duren heel lang. En of die weg nu boven-of ondergronds komt: wij willen geen autostrade door onze berm, in druk bevolkt gebied. Van ons mag die R11bis er gewoon niet komen. En dat willen we met z’n allen vandaag nog eens heel duidelijk stellen”, besluit Mous.

Tijdens de bermpoets werkten twee grote groepen naar elkaar toe, vanuit de verzamelpunten aan Hoeve Dieseghem en ter hoogte van de Jozef Hermanslei. Om dan rond de middag, na al het poetsen, lekker samen te genieten van een picknick aan het kruispunt Vredebaan-Antwerpsestraat.

Seppe SLAETS
Foto’s Jan VAN DER PERRE