Sfinks Mundial presenteert beats uit alle hoeken van de wereld

Op donderdag 9 mei gaat de 18de editie van Sfinks Mundial door op de terreinen van de Bunderkes in Boechout. Op het festival, waar wereldmuziek centraal staat, kan je voor amper 2 euro kennis maken met de meest onbekende wereldse sterren. "Om heel eerlijk te zijn, we hebben het beste programma ooit", vertelt Leen Nonneman (54), communicatieverantwoordelijke van Sfinks.

Patrick Vandyck

"Dit jaar staan Afro, Latin, Hiphop en Balkan centraal", aldus Nonneman. "En DJ's zullen met hun beats de temperatuur ongetwijfeld doen stijgen." Of het team van Sfinks Mundial er aan gedacht heeft om, in navolging van de grote broer, het festival ook gratis te maken? "Aan gedacht wel," bekent Nonneman.

"Maar Sfinks Mundial duurt slechts een dag en is met zijn 7000 bezoekers een pak kleiner dan Sfinks. Die 2 eurootjes hebben we echt nodig om onze artiesten te kunnen betalen."

Sfinks Mundial heeft ook dit jaar alles in huis om er opnieuw een geslaagd festival van te maken. Naast toffe en hippe muziek zijn er lekker hapjes en drankjes en een wereldcultuurmarkt vol kraampjes en NGO-standjes. "Ook de kinderen worden niet vergeten", aldus Nonneman. "Voor hen voorziet Sfinks 'Cirque del Mundo', een heuse circustent waar de kids zich kunnen uitleven met cirusattributen." Het festival vindt plaats op de Bunderkes in Elfbunderweg in Boechout. Deuren openen om 12.00u.

Programma:

13.00u: NoMobs: Kielse hiphoprevelatie

15.00u: Kundi: Magic-System-hits en eigen nummers

17.00u: Emzjés & 't Koadazar: Balkan grooves

19.00u: Team Latino: Latino grooves

21.00u - 22.30u: Afrobeat

Tussen de concerten Old Skool Global Beats van DJ Floortom en New Skool Global Beats van Muzikal Agresija

Info:

Patrick Vandyck

Archiefbeeld SVdE