Rolling Stones geven verrassingsconcert in LA

De Rolling Stones hebben zaterdag een verrassingsconcert in een kleine club in Los Angeles gegeven.

jatimmermans

Het concert in de club Echoplex was een opwarmer voor de jubileumtournee '50 & Counting Tour' die op 3 mei in het Staples Center in Los Angeles start. De club biedt maar plaats voor 700 toeschouwers die bij lottrekking een ticket konden bemachtigen. Een kaartje kostte slechts 20 dollar, maar niemand kon meer dan één kopen, aldus de Los Angeles Times. Op een uur tijd was het optreden uitverkocht.

Het concert was pas in de ochtend via Twitter aangekondigd. Na afloop bleken fans razend enthousiast te zijn, aldus de plaatselijke CBS-zender.

De setlist omvatte veertien nummers, startend met You Got Me Rockin. Voorts waren er Respectable, She's So Cold, Start me Up, Live With Me (met Bobby Keys op sax), Just My Imagination van de Temptations, Miss You, That's How Strong My Love Is van Otis Redding, Little Queenie, Midnight Rambler, Brown Sugar en Jumpin' Jack Flash. Veel ouder maar ook nieuw werk, vatte The Hollywood Reporter de anderhalf uur durende show samen.

Darryll Jones hanteerde de bas, terwijl niemand minder dan Mick Taylor gitaar speelde. Taylor werd in 1969 gitarist van de Stones na het overlijden van Brian Jones en gaf midden de jaren zeventig de fakkel door aan Ronnie Wood.

Twee uur nadien postten de Stones, die 50 jaar actief zijn, een video van het optreden op het internet.

Foto AFP