Parkcross klaar voor 41e editie

Na de veertigste editie van de Parkcross vorig jaar dachten sommigen dat het over en out was. Maar niets is minder waar: het bestuur kreeg er fris bloed bij en is weer klaar voor de Parkcross op woensdag 1 mei.

Wouters Greet

Het is wel zo dat een aantal bestuursleden met pensioen gegaan zijn: voorzitter Jos Thys, Gaston Stevens, Jos Maas, Hugo De Bondt en Marleen Thys stoppen ermee. Maar in de plaats kwamen nieuwe krachten die de drie overblijvende medewerkers Ron Van Namen, Gino Vanthillo en Herman Thys helpen met de opstart.

"Het was gelukkig niet zo moeilijk om nieuwe mensen te vinden voor dit groots sportevenement. Van de Atletiekclub Kalmthout kwamen Jan Adams en Marc Willemen erbij en van korfbalclub Fortunis Luc Mets. Ook twee sportleerkrachten van Kalmthoutse scholen werken nu mee: Maddy Erreygers en Björn Deckers", zegt nieuwe voorzitter Van Namen (53).

Wel is het misschien de laatste keer dat de Parkcross doorgaat op de atletiekpiste achter het station, met de aanleg van het nieuwe sportpark in gedachten. Maar de cross zal wel typisch Kalmthouts blijven, net zoals de opbrengst ervan die dit jaar naar de Welzijnsschakels van de gemeente gaan.

GRWO

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio