1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderen spelen vernieuwde speelplaats in

De speelplaats van basisschool De Maatjes is na acht jaar plannen en bouwen eindelijk af. Dat werd vrijdag gevierd met een groot feest dat ondanks het natte weer kon rekenen op de aanwezigheid van heel veel ouders en kinderen.

Wouters Greet

Vlaggetjes, ballonnen en zelfgemaakte papieren kunstwerken sierden de hele school. Burgemeester Lukas Jacobs werd uitgenodigd om met een gouden schaar het lintje door te knippen. "We zijn allemaal blij dat de nieuwe speelplaats af is. Het was nodig want de vorige zat vol oneffenheden waar de kindjes over vielen. De leerlingen en de ouders waren vragende partij en de kinderen mochten de nieuwe speelplaats zelf ontwerpen", speechte Jacobs.

De totaalprijs van de nieuwe speelplek bedraagt 200.000 euro waarvan 126.000 euro gesponsord werd. Het oudercomité spaarde zelf voor een extra houten speeltrein, dat een exacte kopie werd van de echte Maatjestrein.

"Ik ben heel tevreden: de hele speelplaats is dan ook vernieuwd. We hebben nu een effen vloer met kleurrijke tekeningen, een verende bodem onder de mooie speeltoestellen en kleine wippen", zegt directrice Lies Van den Keybus. "Jammer dat het net vandaag regent, nu we de hele avond nog een receptie hebben. Toch blijven er heel veel mensen vieren. Dat is te danken aan de samenhorigheid van ons dorp. Ook tijdens de werken zelf kon ik op heel veel begrip rekenen van de ouders."

Greet Wouters

Foto W&F

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio