Netsky zet Lotto Arena op z'n kop

Na succesvolle optredens in de AB, op Rock Werchter en I Love Techno, speelde Boris Daenen (23) alias Netsky ook de Lotto Arena plat. De drum-'n-bassdj toverde met zijn strakke beats de zaal om in een dancehall.

jatimmermans

Netsky speelde vooral nummers uit zijn tweede album, dat toepasselijk de naam '2' kreeg. Meteen van bij de start zette de jonge Belg de zaal in beweging. Alle zitplaatsen werden gedegradeerd, iedereen stond recht om mee te dansen. Het duurde niet lang vooraleer hits als Give and Take en Come Alive de zaal deden ontploffen. Bij deze laatste zong het publiek zo luid mee, dat zangeres van dienst Billie op sommige momenten niet meer te horen was. Bij Wanna Die For You kregen we zangeres Diane Charlemagne te horen die met haar krachtige stem de Lotto Arena vulde als ware het een grote kathedraal. Netsky is een live-project, waarbij Daenen bijgestaan wordt door een toetsenist, een drummer, gastzangeressen bij sommige songs en Script MC, die het publiek tijdens de nummers opzweept. Resultaat is een geraffineerde sound en een helse dynamiek op het podium.

De dj's zijn de nieuwe rockgoden en dat bevestigde Boris Daenen zaterdagavond. Na het nummer Love Has Gone scandeerde het publiek zijn naam, zoals bij een voetbalspeler die net een magistraal doelpunt heeft gescoord voor zijn ploeg. Het publiek aanbad hem en slikte de nummers als zoete koek. Is dat een schande? Helemaal niet, en zeker niet wanneer die koek zo lekker smaakt. Netsky is helemaal klaar om de weide van Werchter plat te spelen en de vraag is maar hoe lang het nog duurt vooraleer we zijn beats enkele meters verder te horen krijgen in het Sportpaleis.

Bekijk hier de vtm-reportage:

Ferre Vandervreken

Beeld vtm