De Keyserlei is al verzakt

De heraangelegde De Keyserlei moet weer open worden gelegd omdat de voegen loskomen. Volgende week wordt al een deel opengebroken om twee nieuwe soorten voegen uit te testen.

jatimmermans

Minder dan vijf maanden na de opening van de vernieuwde De Keyserlei, blijkt er toch iets mis te zijn met het wegdek. De voegen laten los, waardoor er water in de grond sijpelt en het legbed van de kasseien is verzakt. Op die manier ontstaat er spoorvorming.

"Blijkbaar is het materiaal van de voegen niet bestand tegen de honderden bussen die daar per dag over rijden", vertelt aannemer Michel Vangeel. "De wielen van de bussen hebben een zuigend effect. Bovendien remmen alle bussen op dezelfde plaats, voor het licht en het zebrapad. We hebben al herstellingen gedaan, maar het blijft loskomen."

De aannemer gaat nu twee nieuwe voegsubstanties uittesten op een strook straat aan de kant van het Century Center. Michel Vangeel: "Eén zone wordt gevoegd met gemodificeerde mortel en de andere strook met een mengsel op basis van kalk. Na een maand evalueren we dan het resultaat."

Voor het opnieuw voegen van die zones wordt een stuk van de De Keyserlei afgesloten vanaf volgende week tot 12 of 13 mei. Bussen kunnen daardoor alleen van het station richting Meir. Het overige verkeer wordt omgeleid. Als de resultaten van de test duidelijk zijn, moet heel de De Keyserlei dus nog eens open. "Leuk is dat niet", geeft de aannemer toe. "Maar er zit niets anders op. Het is nu eenmaal een stuk straat dat heel zwaar wordt belast."

MAAIKE FLOOR

Foto Jan Van der Perre

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio