Ibou laat de kans liggen voor OHL

OH Leuven liet de kans liggen om de groep te winnen. Ibou kreeg een uitgelezen kans, maar miste een strafschop. Niet de eerste dit seizoen. Het wordt dus volgend weekend spannend met drie ploegen met exact dezelfde punten.

tmas

De belangen die op het spel stonden waren groot. Daarom durfde in de eerste periode geen van beide teams voluit voor een doelpunt gaan. OH Leuven had wel wat overwicht. Voor Charleroi zorgde Kaya voor het eerste gevaar. Zijn vrije trap landde op het dak van het doel. Leuven dreigde met een zwak schot van Ngolok. Ibou deed beter, maar zijn knal werd door Sifakis in hoekschop geduwd. Bezoeker N'Ganga zette een mooie solo op maar de afwerking was ondermaats. Het laatste gevaar kwam van Cerigioni. Hij zette zich door in de rechthoek en vond Chuka die miste.

Kort na rust mocht Ruytinx de geblesseerde Chuka vervangen. Hij drukte meteen zijn stempel op het gebeuren door Diandy tot een vederlichte strafschopfout te verleiden. Ibou schoot evenwel veel te onprecies en de kans was weg. De wedstrijd was nu helemaal open gebroken. Francois verplichtte Bailly tot een prima save. Beide teams gingen ervoor. Een scherp voorzet van Thompson vond geen afnemer. Een hoekschop van Kaya eindigde bij Houdret, die recht in de handen van Bailly kopte. De wedstrijd verliep steeds sneller en Ronny Van Geneugden waagde een gok door middenvelder Van Goethem te vervangen door een extra aanvaller. Azevedo kon op zijn eentje het verschil niet meer maken. Leuven drukte wel degelijk. Een stevige Waalse verdediging kon evenwel niet op fouten betrapt worden. Alles wordt in deze groep volgend weekend beslist.

OH LEUVEN: Bailly, Mikulic, Vanaudenaerde, Robson, Weuts (46' Thompson), Van Goethem (78' Azevedo), Ngolok, Gislason, Chuka (51' Ruytinx), Ibou, Cerigioni. CHARLEROI: Sifakis, Satli, Dessoleil, Martos, Pollet, Diandy, N'Ganga, Francois (65' Houdret), Kaya, Tormena (73' Thiare), Rossini. Gele kaarten: 33' Francois (gevaarlijk spel), 39' Vanaudenaerde (handspel). Scheidsrechter: Christophe Delacour.

JJO Foto Belga

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL