Geniale Mboyo verlost AA Gent

Op een kwartiertje na de rust na was AA Gent de betere van Kortrijk. Toch moest het weer lang wachten op een doelpunt. Aanvoerder Mboyo kende een geniale bevlieging waardoor AA Gent de drie punten thuis hield.

tmas

AA Gent probeerde combinerend Kortrijk achteruit te duwen, waardoor Kortrijk maar een paar keer voor Boeckx kon verschijnen. Het leverde niet meer dan een kopstoot van Reynaud, ver naast, en een schot van Chavarria in het zijnet op. Dat laatste werd dan nog, ten onrechte, afgevlagd voor buitenspel.

AA Gent daarentegen speelde zich een zestal kansen bijeen. Soumahoro kopte er eentje over en een ander, helemaal vrijstaand, net naast. Mboyo kopte eens nipt over en zag een poging nog net gered door de voet van Keet. Net voor de rust trof de Gentse topscorer, knap vrijgespeeld door Soumahoro, nog de paal. Brüls werkte zijn kans te zwak af in de handen van Keet. Eens te meer bleek dus dat AA Gent te veel kansen nodig heeft om te scoren. Ander minpunt voor Gent was de vijfde gele kaart van Hubert, die er volgende week in Bergen dus niet zal bij zijn.

Kortrijk groeide na de rust in de wedstrijd. Zonder Boeckx echt aan het werk te stellen weliswaar maar de wedstrijd was nu minstens in evenwicht.

Fernandez greep in en bracht Van Der Bruggen voor Brüls. Lopez schoof naar de rechterflank. De juiste ingreep, want Gent werd weer dominant, maar Keet hield Mboyo en Lopez van een doelpunt. Tot Mboyo met een geniale bevlieging Keet toch het nakijken gaf: 1-0.

AA GENT: Boeckx - Cendros, Arzo, Zukanovic, Maréval - Hubert, Netoo, Lopez - Brüls, Mboyo, Soumahoro. KORTRIJK: Keet - Capon, Reynaud, Mitrovic, Ulens - De Mets, Carevic - Wijns, Pavlovic, Dejaegere - Chavarria. Doelpunten: 76' Mboyo 1-0. Vervangingen: 63' Brüls door Van Der Bruggen, 77' Soumahoro door Kage en Wijns door N'Diaye, 79' Capon door Martin, 81' Carevic door Dupuis, 87' Lopez door Lepoint. Gele kaarten: 41' Hubert (tackle), 50' Zukanovic (haakfout), 58' Pavlovic (haakfout), 61' Capon (trekfout), 66' De Mets (protest), 85' Arzo (haakfout). Rode kaarten: geen. Toeschouwers: 8.538. Scheidsrechter: Wim Smet.

Pierre Hellebaut Foto Isosport

MEER OVER RAEC Mons

MEER OVER VOETBAL