Inspiratieloos Genk speelt gelijk op Daknam

Lokeren en Genk hebben in een zwakke wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld. De thuisploeg kreeg de beste kansen, maar vond een sterke doelman Köteles op zijn weg. Beide ploegen schieten weinig op met het puntje.

tmas

Lokeren nam de beste start. De Oost-Vlamingen zetten Genk vanaf het eerste fluitsignaal onder druk en dat resulteerde al snel in een grote kans. Harbaoui tikte een lage trap van Mokulu voorbij Köteles, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de Tunesiër buitenspel stond. Genk bleef aanmodderen en kreeg één grote kans. Plet was echter niet scherp genoeg en zag zijn intikker weggewerkt worden door Maric.

In de tweede helft nam Genk wat meer initiatief, maar echte kansen leverde dat ook nu niet op. Aan de overkant slaagde ook Lokeren er in de beginfase niet in Köteles te bedreigen. Na de inbreng van De Pauw kwam de thuisploeg meer en meer opzetten. Lokeren kreeg kans op kans, maar een ijzersterke Köteles hield zijn netten schoon. Copa moest nog een keer tussenkomen op een schot van Buffel.

Na een zwakke wedstrijd bleef het zo 0-0. Genk wordt daardoor voorlopig derde, Lokeren vinden we terug op de zesde plaats.

LOKEREN: Copa, Galitsios, Mijat Maric, Taravel, El Mouataz, Persoons, Overmeire, Leko, Mokulu, Balufo, Harbaoui. GENK: Koteles, Anele, Simaeys, Koulibaly, Tshimanga, Hyland, Buffel, Monrose, Gorius, Vossen, Plet. Vervangingen: 55' Gorius door Kumordzi, 64' Leko door De Pauw, 73' Plet door Barda, 82' Monrose door Ojo, 89' Balufo door Saglik. Gele kaarten: 13' Monrose, 71' Tshimanga, 90' Kumordzi. Scheidsrechter: Vervecken Toeschouwers: 5.644

ToMas Foto Photo News

MEER OVER KRC Genk

MEER OVER VOETBAL