1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bergen graait volle buit mee op het Lisp

In groep A van Play-off II blijft Lierse laatste in het klassement met een punt na nipt verlies tegen Bergen. De ploeg van Enzo Scifo won dankzij een doelpunt van Jarju met 0-1.

Bergen tekende voor de eerste goede aanval uit de wedstrijd met een prima voorzet van Matthys, maar doelman Goris was attent en plukte de bal uit de lucht. Lierse reageerde via Pouga, die zijn schot maar nipt naast zag gaan. De partij ging goed op en neer en zowel Matthys voor Bergen als Pouga voor Lierse zorgden daarna nog geregeld voor gevaar. Op het half uur opende Bergen de score op het Lisp met de 12de competitietreffer van Jarju. Nadien verwaterde de match wat. Bergen probeerde de bal te monopoliseren en drukte Lierse achteruit, maar veel kansen leverde dat niet op.

Na de pauze was Bergen opnieuw gevaarlijk, maar het afstandsschot van Matthys miste de juiste richting. Lierse slaagde er niet in om de bakens te verzetten en dat werd geïllustreerd door een vrije trap van Bourabia. Zijn schot zeilde ongevaarlijk over en naast. Met nog twintig minuten te spelen kwam de thuisploeg alsnog dicht bij de gelijkmaker. Swinkels kon vanuit een scherpe hoek uithalen, maar Goris pareerde het schot met een knappe beenveeg. Aan de overkant liet Jarju de kans op 2-0 liggen na een knappe actie en dito doorsteekbal van Nong. De spits besloot slordig naast.

In de slotfase van de wedstrijd werd het nog even spannend toen Bergen met zijn tienen verder moest na rood voor Tom Van Imschoot. De middenvelder ging over de bal en raakte vol het scheenbeen van Said. De Henegouwers hielden echter zonder veel problemen stand.

LIERSE: Goris - Lambot, Swinkels, Frans, Farag - Van der Heyden, Wils, Saidi, Vercauteren - Bourabia - Pouga.

gvangoethem
BERGEN:

Saussez - Debisschop, Van Gijseghem, Sapina, Monteyne - Matthys, Van Imschoot, Le Postellec, Nong - De Belder, Jarju.

VERVANGINGEN:

46' Van Gijseghem door Franquart, 61' Pouga door Salahdin, 72' De Belder door Nyoni, 73' Van der Heyden door Hazurov, 78' Vercauteren door Aboumosalam, 90' Nong door Köse.

DOELPUNT:

27' Jarju 0-1.

GELE KAARTEN:

geen.

RODE KAART:

88' Van Imschoot.

SCHEIDSRECHTER:

Laforge.

TOESCHOUWERS:

3.200.

GVG

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL