1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bateau loodst KV Mechelen voorbij Waasland-Beveren

In groep B van Play-off II heeft KV Mechelen met 2-0 gewonnen van Waasland-Beveren. Sheldon Bateau schonk Malinwa met twee doelpunten een verdiende zege. In de stand geeft KV Mechelen de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren dat nu vijf punten uit evenveel matchen telt.

KV Mechelen begon enthousiast aan de partij en de Deen Pedersen liet zich meteen opmerken. Eerst zette hij Cordaro mooi vrij met een hakje en even later kopte de spits een voorzet van diezelfde Cordaro net naast aan de eerste paal.

Het goede wedstrijdbegin van de Maneblussers kreeg echter geen vervolg en Waasland-Beveren hield vrij makkelijk stand. De bezoekers kregen na een half uur spelen een goede kans via Jonas Ivens, maar die zag zijn schot afgeblokt. In een verder kansloze eerste helft was het toch de thuisploeg die in de 38ste minuut op voorsprong kwam. Een kopbal van Sheldon Bateau ging met een boogje over Beveren-doelman Coosemans heen.

In de tweede helft kwam KV Mechelen het best uit de kleedkamer. Cordaro kreeg meteen een goede mogelijkheid, maar zijn poging ging een meter over. Mechelen drukte Waas-land Beveren achteruit en opnieuw Cordaro en Pedersen toonden zich gevaarlijk. Even later werd de thuisploeg beloond voor zijn aanvalslust. Een vrije trap van Cordaro belandde tot bij de vrijstaande Bateau die zijn tweede van de avond scoorde.

KVM-doelman Biebauw kreeg in de tweede helft weinig werk op te knappen. Ook twee wissels van Glen De Boeck zorgden niet voor beterschap bij Waasland-Beveren. KV Mechelen speelde de wedstrijd rustig uit en komt samen met OH-Leuven en Charleroi aan de leiding in groep B.

KV Mechelen: Biebauw, Van Loo, Biset, Bateau, Ghomsi, De Petter, De Witte, Rits (88' Enevoldsen), Destorme, Cordaro (91' Van Tricht), Pedersen (86' Junker).

gvangoethem
Waasland-Beveren:

Coosemans, D'Ulivo, Belhocine, Ivens, Shish (62' Rowell), Sibum (79' Badash), Blondelle, Ladriere (70' Da Silva), De Smet, Remacle, Sonck.

Doelpunten:

38' en 65' Bateau 1-0 en 2-0.

Gele kaarten:

63' Destorme (tackle), 75' Blondelle (opstootje), 76' Da Silva (tackle), 81' De Witte (tackle).

Scheidsrechter:

Christof Virant.

GVG

Foto's Belga

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL