Genk en Lokeren spelen gelijk, Gent zeker van groepswinst

Vanavond stonden vijf wedstrijden in de Jupiler Pro League op het programma. In play-off I speelden Lokeren en Genk 0-0 gelijk. Gent verzekerde zich van de eindwinst in groep A van play-off II en in de andere groep staan allevier de ploegen op een zakdoek.

tmas

De supporters op Daknam kregen allesbehalve een spektakelstuk voorgeschoteld. Lokeren kreeg de beste kansen, maar vond een sterke Genkse doelman Köteles op zijn weg. Plet was aan de overkant niet scherp genoeg om de enige Genkse kans tegen de touwen te knallen. Door het gelijkspel staat Genk derde, Lokeren blijft zesde.

Lees ook: Ibou laat de kans liggen voor OHL

Play-off II A

In Groep A van play-off II verzekerde AA Gent zich van de eindwinst door in eigen huis KV Kortrijk te verslaan. Wie anders dan Ilombe Mboyo tekende in de 76ste voor het enige doelpunt.

Lees ook: Bateau loodst KV Mechelen voorbij Waasland-Beveren

Nog in diezelfde groep won Bergen met 0-1 op het veld van Lierse. De thuisploeg voetbalde enkele kansjes bij elkaar, maar kwam niet tot scoren. Jarju deed dat aan de overkant wel en schonk zijn ploeg zo de overwinning.

Lees ook: Bergen graait volle buit mee op het Lisp

Play-off II B

In Groep B van play-off II staan alle ploegen met nog één speeldag voor de boeg op een zakdoek bij elkaar. Groepsleider is Oud-Heverlee Leuven. De Leuvenaars speelden aan den Dreef in een flauwe wedstrijd 0-0 gelijk tegen Charleroi. Ibou miste na de rust een strafschop voor de thuisploeg.

Lees ook: Inspiratieloos Genk speelt gelijk op Daknam

KV Mechelen was de enige ploeg die vanavond meerdere keren tot scoren kwam. Twee om precies te zijn, allebei gemaakt door verdediger Sheldon Bateau. Leuven, Charleroi en Mechelen tellen elk 7 punten, Waasland-Beveren volgt als vierde met 5 punten.

Lees ook: Geniale Mboyo verlost AA Gent

ToMas Foto's Belga/Photo News/Isosport

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL