Wilfried Martens en Miet Smet nu ook voor de kerk getrouwd

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Daknam (Lokeren) zijn zaterdagnamiddag oud-premier Wilfried Martens en Miet Smet gehuwd. In de kerk woonden een 300-tal aanwezigen de bruiloft bij, onder wie heel wat CD&V-kopstukken.

tmas

De 77-jarige Martens en 70-jarige Smet gaven elkaar in september 2008 al het ja-woord tijdens een burgerlijke plechtigheid op het stadhuis van Lokeren. Vijf jaar later deden de ministers van staat de plechtigheid nog eens over voor de kerk. Dat was eerder onmogelijk omdat Lieve Verschroeven, de eerste vrouw van Martens, nog in leven was. Zij overleed begin dit jaar zodat Martens als weduwnaar ook een kerkelijk huwelijk kon aangaan.

De plechtigheid vond zaterdagnamiddag plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Daknam, een deelgemeente van Lokeren. In de kerk waren ook enkele CD&V-kopstukken aanwezig, zoals minister Pieter De Crem, oud-premier Yves Leterme, oud-premier Jean-Luc Dehaene met zijn vrouw Celie, oud-minister Stefaan De Clerck, oud-minister Winina Demeester, ACW-voorzitter Patrick Develtere en CD&V-voorzitter Wouter Beke. Ook Jacques van Ypersele de Strihou, kabinetchef van koning Boudewijn en koning Albert, woonde de plechtigheid bij.

Miet Smet had voor de gelegenheid een witte rok met goudbruine accenten gekozen, gecombineerd met een witte blazer, witte handtas en witte schoenen. "Had het gekund, dan hadden we dit eerder gedaan." Volgens Miet Smet trekt het koppel binnenkort naar Zuid-Frankrijk. "De echte huwelijksreis gaat in oktober naar Israël."

Foto Stefaan van Hul