ACV haalt uit naar N-VA

Op een congres in Oostende heeft de christelijke vakbond ACV uitgehaald naar de N-VA. Die partij beschuldigde recent het ACW, de christelijke arbeidersbeweging waar het ACV deel van uitmaakt, van fiscale fraude. Het ACV wil zijn rol blijven spelen in maatschappelijke en poltieke discussies. "Wij zijn en blijven de legitieme vertegenwoordiger van al die werknemers, actieven en niet-actieven", zei voorzitter Marc Leemans.

tmas

Het ACV hield de voorbije dagen een congres over "de nieuwe werkvloer". Mensen zullen langer moeten werken en het ACV vindt dat dat enkel kan als ook jobs gedurende de ganse loopbaan beter worden. Jongeren moeten volgens het ACV daarvoor voldoende begeleid worden wanneer ze de stap naar de arbeidsmarkt maken en er moeten meer kansen komen voor groepen die ver van de arbeidsmarkt staan.

Het ACV wil in de toekomst mee betrokken blijven worden in maatschappelijke dossiers, zoals de invulling van de staatshervorming. De grootste vakbond van Vlaanderen haalde daarom fel uit naar de N-VA. Die partij beschuldigde onlangs het ACW van fiscale fraude. Volgens het ACV gaat het om een poging om het middenveld monddood te maken.

"De felle aanvallen vanuit onder andere Vlaams-nationalistische hoek op het ACW hebben onze beweging de voorbije maanden in de ziel geraakt. Waar zij van dromen is een algehele verzwakking ervan, ja zelfs van het wegdringen van het middenveld en de vakbonden in ons land. Wel goede vrienden, wat ons betreft, wordt hun droom een nachtmerrie. Ik zeg jullie duidelijk: niet in onze naam", zei nationaal secretaris Ann Vermorgen.

Belga Foto Belga