Vestiging Delitraiteur gesloten

Nog geen anderhalf jaar na de opening van Delitraiteur aan de Reetsesteenweg 214 in Aartselaar blijft de deur van deze supermarkt opnieuw gesloten. Het werd een verhaal van procederen tegen het gemeentebestuur en het gebrek aan klanten. Reden was de precaire verkeerssituatie ter hoogte van het kruispunt Reetsesteenweg-Pierstraat waar de winkelruimte ligt.

Wijckmans Jef

De zaakvoerder van het bedrijf wou daarom van het gemeentebestuur een aangepaste verkeersregeling dewelke ze om veiligheidsredenen niet kreeg. Het vorige gemeentebestuur wou geen doorgang naar de parking van de winkel vooraan de zaak omwille de veiligheid voor de fietsers en het fileleed in de Pierstraat en liet betonblokken plaatsen. Het bedrijf startte daarop en procedure in kortgeding om deze te laten verwijderen.

Ondertussen lijkt het probleem (voorlopig?) van de baan. Onlangs verscheen aan de deur van de zaak een bordje die de klanten doorverwees naar hun vestiging in buurgemeente Kontich. Maar blijkbaar heeft Delitraiteur ondertussen een deskundige aangesteld om commerciële schade te ramen. "Dit gaat echt te ver" zegt de burgemeester Sophie De Wit (N-VA). "Zij kenden vooraf immers de vergunningsvoorwaarde." Jef Wijckmans

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio