Scholieren van het Lyceum gaan voluit voor hun goede doel

Vrijdagmiddag liepen de leerlingen, oud-leerlingen en leerkrachten van het Lyceum Antwerpen 5300 kilometers ten voordele van het goede doel. Zo konden ze 's avonds een cheque ter waarde van 33 964 euro overhandigen aan Shangrila Home, een opvangtehuis voor straatkinderen in Kathmandu.

tmas

De leerlingen van het Lyceum liepen de longen uit hun lijf; de hele middag liepen ze in en rond de school zoveel mogelijk rondjes ten voordele van Nepalese straatkinderen. Jaar per jaar kregen ze een professionele opwarming die verzorgd werd door Health City waarna de leerlingen zich op het loopparcours begaven. Op een school waar leerlingen uitgedaagd worden hard te studeren, gingen ze de sportieve uitdaging aan. Dit resulteerde in een mooie eindsom van 33 964 euro. De regen werd compleet genegeerd.

Initiatiefnemer van deze actie was sportleerkracht David Dierckx die samen met enkele collega's dit evenement op poten heeft gezet. 18 jaar geleden richtte Davids moeder met haar partner en Inge Bracke een opvangtehuis op voor straatkinderen in Nepal: Shangrila Home. Ondertussen leven er in het huis een honderdtal kinderen die er onderdak, school en geborgenheid krijgen. Zes jaar geleden organiseerde David Dierckx al een gelijkaardige sponsorloop op de school die eindigde met de overhandiging van een cheque ter waarde van 25 000 euro. "We organiseren het om de zes jaar zodat al onze leerlingen zich eenmaal én maximaal kunnen inzetten voor dit project. We hoopten om met deze generatie nog beter te kunnen doen, maar dit overtreft de verwachtingen. Dit is werkelijk fantastisch, aldus een enthousiaste Dierckx." Ook de directeur van de school Anne-Marie Windey was tevreden en ontroerd. "Geweldig dat onze leerlingen zich zo hebben ingezet en daarmee kansen geven aan kinderen elders in de wereld."

De sponsorloop was meteen de afsluiter van de gezondheidsweek die de school organiseerde. De hele week was het waterweek en stonden de snoep- en frisdrankautomaten er leeg bij. Op maandag was er een lunchbeat waarbij leerlingen en leerkrachten hun middagpauze al dansend samen doorbrengen. Op donderdag was het receptencafé en koos een jury het lekkerste en gezondste recept. Tot slot liepen ze op vrijdag zoveel mogelijk rondjes. De maand april is gekalenderd als loopmaand in de activiteiten van Antwerpen Sportstad 2013 en dat hebben de leerlingen van het Lyceum van Antwerpen niet naast zich neergelegd.

www.shangrilahome.org

EJAN

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio